Böhmische Freunde
Muzikale groeten uit Brabant
 
 
 

Over ons

Böhmische Freunde is een hedendaags blaasorkest dat graag nieuwe wegen inslaat. Het orkest bestaat op dit moment uit 22 leden en speelt twee totaal verschillende muziekstijlen: Böhmische blaasmuziek en lichte muziek in een bigband-bezetting.

Voor ons is een authentieke beleving van de blaasmuziek belangrijk en wij delen dit gevoel graag met ons publiek. Al gedurende enkele jaren organiseren we in de Dreef te Geldrop het programma ‘Blasmusik im Herzen’, waarbij telkens verschillende nationale en internationale blaasorkesten het podium delen.

Zoals de naam al aangeeft is Böhmische Freunde een orkest waar gezelligheid en saamhorigheid een belangrijke plaats innemen. Dit voert echter niet de boventoon. We zijn ook een serieus orkest, waar op de vrijdagavonden fanatiek gerepeteerd wordt. We laten ons kunnen graag horen aan het publiek en treden dan ook geregeld op. Daarnaast vinden we het belangrijk om onszelf af en toe te meten met onze muzikale vrienden en concurrenten. Om die reden doen we eens in de twee jaar mee met een concours in binnen- of buitenland.

Nog een mogelijkheid om te laten horen wat we in onze mars hebben is het uitbrengen van cd’s. De laatste geluidsdrager stamt uit 2016 en draagt als naam ‘Ein neuer Stern’.

Onze muzikaal leider is Bart Ketelaars. Bart heeft als getalenteerd tenorhoornist en trombonist jarenlang meegespeeld in het orkest, tot zich de gelegenheid voordeed om het orkest eens van een andere kant mee te maken. Bart staat sinds de zomer van 2018 voor het orkest en heeft zich ontpopt tot een gedreven muzikaal leider, bij wie de puntjes óp de i horen te staan en niet ernaast. Onder zijn leiding is Böhmische Freunde bezig met een stevige doorgroei, waarbij de kwaliteit een hoge prioriteit heeft. 

 
E-mailen